Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny kompot o niepowtarzalnym smaku nie tylko na wigilijną kolację.
Dzisiaj prosty i bardzo szybki ale smaczny obiad . Jajka w sosie koperkowym....
Odsłon: 309
Są smaki które trudno powtórzyć o innej porze roku. Młoda kapustka króluje.
Odsłon: 459
Dzisiaj prosty i bardzo szybki ale smaczny obiad . Jajka w sosie koperkowym....
Odsłon: 309
Są smaki które trudno powtórzyć o innej porze roku. Młoda kapustka króluje.
Odsłon: 459
Składniki
Owoce opłucz. Wszystkie razem umieść w dużym naczyniu (garnku, a nawet wiaderku) zalej wrzątkiem (około 4-6 l) i odstaw na dobę. Po upływie tego czasu z dwóch szklanek wody, w której moczyły się owoce i cukru ugotuj syrop z dodatkiem cynamonu, goździków i skórki cytrynowej. Wlej do owoców (wcześniej usuwając skórkę cytrynową), wymieszaj. Kompot ewentualnie przypraw sokiem z cytryny. Przykryj i odstaw w chłodne miejsce na kolejną dobę. Podawaj bardzo zimny. Oczywiście nie trzymam się tak ściśle przepisu,można w nim wiele zmienić zgodnie ze swoimi upodobaniami i smakiem oraz ilością.Robiłam go w ubiegłym roku i wszystkim bardzo smakował...jest przepyszny.