Kompot z rabarbaru i truskawek

Kompot z rabarbaru i truskawek
> > 6 os.
> 30 min
łatwe
tanie
avatar Autor: rusty_fork
orzeźwiający kompot, idealny na ciepłe dni, najlepiej smakuje schłodzony

Składniki

  • 1 litr wody
  • 300 g rabarbaru
  • Kilka truskawek
  • 4 łyżki cukru ( w zależności od gustu można dosłodzić)

Przygotowanie

  1. Umyć rabarbar i truskawki. Odciąć liście i wyrzucić, łodygi pokroić na 1 cm kawałki. Usunąć ogonki truskawek. Do garnka dodać owoce, zalać wodą, dodać cukier. Zagotować. Gotować, aż owoce zmiękną. Przecedzić kompot przez sitko do dzbanka.

Komentarze do przepisu (1)

Jagodzianka17 18 maja 2017
Uwielbiam, u mnie dziś kompot z rabarbaru :)
Składniki
  • 1 litr wody
  • 300 g rabarbaru
  • Kilka truskawek
  • 4 łyżki cukru ( w zależności od gustu można dosłodzić)
Składniki