Kompot z rabarbaru i jabłek

Kompot z rabarbaru i jabłek
> 3-4 os.
> 30 min
łatwe
przystępne
avatar Autor: Kardamonovy
Kompot z rabarbaru i jabłek

Składniki

  • 2 l wody
  • 0,5 kg rabarbaru
  • 3 jabłka
  • 1 mała kora cynamonu
  • sok z jednej cytryny
  • 1 łyżka domowego cukru waniliowego
  • 3 łyżki cukru (lub więcej)
  • parę kostek lodu

Przygotowanie

  1. Rabarbar kroimy w mniejsze kawałki, jabłka w ćwiartki (pozbywając się gniazd nasiennych), wrzucamy do garnka, zalewamy wodą, dodajemy cynamon i cukry, gotujemy jakieś 20 minut. Kompot schładzamy i dodajemy do niego sok z cytryny, wkładamy do lodówki. Jak macie ochotę, podajcie go z kostkami lodu.

Komentarze do przepisu (4)

Bellapi 23 maja 2017
pycha..... i wspomnienia z dzieciństwa wracają
GREGORHSPEED 23 maja 2017
Tak pięknie to wygląda, że kapkę % trza wlać ;)
Docherro 25 maja 2017
przepyszny...na upały jak znalazł,które mają nadejść:)
zobacz wszystkie komentarze*

*Przejdziesz do wersji klasycznej

Składniki
  • 2 l wody
  • 0,5 kg rabarbaru
  • 3 jabłka
  • 1 mała kora cynamonu
  • sok z jednej cytryny
  • 1 łyżka domowego cukru waniliowego
  • 3 łyżki cukru (lub więcej)
  • parę kostek lodu
Składniki