Kompot z rabarbaru

Kompot z rabarbaru
> 5-6 os.
> 15 min
łatwe
tanie
Sezon na rabarbar rozpoczęty, więc trzeba go maksymalnie wykorzystać. Zatem dzisiaj zapraszam na klasyczny kompot ugotowany właśnie z rabarbaru. Jest lekko kwaskowy, ale za to bardzo orzeźwiający. :)

Składniki

  • Rabarbar spory pęczek
  • Cukier trzcinowy 3-4 łyżki
  • Woda wedle uznania

Przygotowanie

  1. Rabarbar dokładnie umyć i obrać twarde łyki.

    Przełożyć do garnka, zalać wodą, wsypać cukier i gotować do miękkości. (ok.20-30 min).

  2. Po ugotowaniu mocno ostudzić, w razie potrzeby dolać wody.

  3. Smacznego :)

Komentarze do przepisu (22)

slodkisentyment 14 maja
Absolutnie uwielbiam :)
ElMar 14 maja
Pyszny kompocik:)
Docherro 14 maja
Pyszny...uwielbiam.Ja sobie mrożę pokrojony rabarbar i w zimie mogę się delektować pysznym jego smakiem:)
zobacz wszystkie komentarze*

*Przejdziesz do wersji klasycznej

Składniki
  • Rabarbar spory pęczek
  • Cukier trzcinowy 3-4 łyżki
  • Woda wedle uznania
Składniki