Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny, łatwy i doskonale gasi pragnienie :)
Pyszne babeczki do koszyczka lub wielkanocny stół,
Odsłon: 471
Pieczeń godna świątecznego stołu. Udziec z indyka jest niezwykle wdzięcznym m...
Odsłon: 92
W sklepie nie dostałam gotowego selera konserwowego, więc trzeba było sobie p...
Odsłon: 167
Pyszne babeczki do koszyczka lub wielkanocny stół,
Odsłon: 471
Pieczeń godna świątecznego stołu. Udziec z indyka jest niezwykle wdzięcznym m...
Odsłon: 92
W sklepie nie dostałam gotowego selera konserwowego, więc trzeba było sobie p...
Odsłon: 167
Składniki
Owoce dokładnie myję i obieram, truskawki o tej porze mam zwykle mrożone, chociaż można już kupić świeże. Rabarbar kroję na mniejsze kawałki.
Wszystkie owoce oraz listek mięty wrzucam do garnka, zalewam zimna wodą i gotuję na wolnym ogniu, tylko do momentu aż woda zawrze. Potem wyłączam gaz i zostawiam owoce przez jakiś czas pod przykryciem.
Słodzę albo cukrem brązowym, albo własnoręcznie robionym miodem mniszkowym. Taki kompot świetnie smakuje, doskonale gasi pragnienie i dzieci go uwielbiają.