Kompot jabłkowo - miętowy

Kompot jabłkowo - miętowy
> 3-4 os.
> 30 min
łatwe
tanie
avatar Autor: nikola2005
Orzeźwiający napój w upalne dni

Składniki

  • 2 l. wody
  • około 1 kg. jabłek
  • 4 - 5 łyżek cukru ( można dodać więcej )
  • 5 gałązek świeżej mięty

Przygotowanie

  1. Jabłka umyć, usunąć gniazdka nasienne i pokroić na ćwiartki.
    Zalać wodą i zasypać cukrem. Zagotować jeśli będzie za mało słodkie można dodać jeszcze cukru.
    Wyłączyć gaz i do gorącego kompotu dodać gałązki świeżej mięty i tak pozostawić do wystudzenia.

    Najlepiej smakuje mocno schłodzony lub podany z kostkami lodu :)

Komentarze do przepisu (3)

Ewaaa 26 lipca 2014
pyszności, zrobię jeszcze dziś
BEATA1978 26 lipca 2014
Super :)
Kurka_domowa 27 lipca 2014
Fajny pomysł :) U mnie wszyscy kochają Tymbark jabłkowo-miętowy, teraz pokochają Twój kompocik ;)
Składniki
  • 2 l. wody
  • około 1 kg. jabłek
  • 4 - 5 łyżek cukru ( można dodać więcej )
  • 5 gałązek świeżej mięty
Składniki