Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam.
Odsłon: 150
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 45
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 492
Polecam.
Odsłon: 150
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 45
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 492
Składniki
Do dużego szklanego naczynia wlej sok owocowy, np. jabłkowy. Obierz mango i pokrój w niedużą kostkę. Tak samo przygotuj ananasa. Jeżeli użyjesz owoców z puszki, możesz dolać trochę soku do ponczu. Odsącz truskawki z kompotu.
Pokrojone owoce wrzuć do soku jabłkowego. Dodaj wodę i zamieszaj. Odstaw, by smaki się przegryzły. Po wierzchu posyp listkami mięty. : Smak ponczu i dobór owoców możesz sama dopasować do upodobań swojego dziecka.
Zamiast truskawek możesz dać wiśnie, a zamiast mango – gruszkę. I pamiętaj, żeby nie dodawać cukru, w sokach i owocach jest go już dość!
Czas przygotowania: 10 minut, cena porcji: ok. 2 zł, 46 kcal, dla 10 osób.Źródło: Olivia