Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Koktajl z truskawek i zsiadłego mleka"
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 15
Botwinka do klasyczna zupa. Mogłabym ją jeść codziennie. Moją ulubioną wersję...
Odsłon: 10
Szybkie i proste babeczki z tartym jabłkiem bez użycia miksera.
Odsłon: 277
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 15
Botwinka do klasyczna zupa. Mogłabym ją jeść codziennie. Moją ulubioną wersję...
Odsłon: 10
Szybkie i proste babeczki z tartym jabłkiem bez użycia miksera.
Odsłon: 277
Składniki
Truskawki umyj, a następnie oszypułkuj i osusz, np. lekko podrzucając na sicie.
Truskawki zmiksuj z jogurtem naturalnym, słodząc do smaku (w trakcie przygotowania możesz przerwać miksowanie i spróbować, czy koktajl jest dostatecznie słodki).
Po zmiksowaniu napój przelej do dużego naczynia, nakryj, po czym wstaw na kilka minut do lodówki, by go schłodzić.
Schłodzony koktajl ponalewaj do wysokich szklanek. Każdą porcję udekoruj listkami melisy lub mięty i całymi truskawkami (możesz też np. przekroić je na połówki wraz z szypułkami i ponadziewać na krawędzie szklanek). Od razu podaj.
Nie chcesz czekać, aż koktajl się schłodzi? Zmiksuj go z pokruszonym lodem.
Czas: 10 minut + chłodzenie; liczba porcji: 4.Źródło: Świat kobiety