Koktajl z rabarbarem i truskawkami

Koktajl z rabarbarem i truskawkami
> 3-4 os.
> 15 min
łatwe
tanie
avatar Autor: Kardamonovy
Koktajl jaglany z rabarbarem i truskawkami

Składniki

  • 15 truskawek
  • 7 daktyli (lub więcej)
  • 2-3 łodygi rabarbaru
  • 400 ml mleka
  • pół szklanki ugotowanej kaszy jaglanej

Przygotowanie

  1. Daktyle zalewamy ciepłą wodą na paręnaście minut, odcedzamy. Rabarbar kroimy na małe kawałki i gotujemy do miękkości w niewielkiej ilości wody, odcedzamy i studzimy (można też świeży rabarbar po prostu przepuścić przez sokowirówkę). Wszystkie składniki miksujemy w blenderze.

Komentarze do przepisu (3)

GREGORHSPEED 07 czerwca 2016
MMMMM <3 Super!
Futka 07 czerwca 2016
Pyszny, zdrowy i pożywny! Mniam <3
smaker 07 czerwca 2016
I właśnie nam przypomniałaś, że trzeba kupić truskawki. Jak najwięcej truskawek! Koktajl z pewnością... Czytaj całość »
I właśnie nam przypomniałaś, że trzeba kupić truskawki. Jak najwięcej truskawek! Koktajl z pewnością będzie :)
Składniki
  • 15 truskawek
  • 7 daktyli (lub więcej)
  • 2-3 łodygi rabarbaru
  • 400 ml mleka
  • pół szklanki ugotowanej kaszy jaglanej
Składniki