Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Koktajl z botwiny i szpinaku"
To sycące danie jednogarnkowe. Jego wyjątkowy smak i aromat zachwyci każdego....
Odsłon: 87
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 120
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 108
Lekki i orzeźwiający sorbet truskawkowy stanie się twoim ulubionym deserem i...
Odsłon: 874
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 359
To sycące danie jednogarnkowe. Jego wyjątkowy smak i aromat zachwyci każdego....
Odsłon: 87
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 120
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 108
Lekki i orzeźwiający sorbet truskawkowy stanie się twoim ulubionym deserem i...
Odsłon: 874
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 359
Składniki
Liście szpinaku przebierz, odetnij ogonki. Opłucz je pod bieżącą wodą, pozostaw na sicie do osączenia. Podobnie przygotuj listki botwinki.
Ogórki umyj, obierz ze skórki, pokrój na kawałki. Opłucz i osusz pęczek natki. Paprykę umyj, przekrój na połówki. Usuń gniazdo nasienne. Miąższ pokrój na małe kawałki. Wrzuć do wysokiego naczynia. Dodaj szpinak, botwinkę, ogórki i natkę.
Przygotowane skład niki zmiksuj na gładki koktajl, dolewając wodę mineralną (około 2 szklanki). Dopraw go do smaku sokiem wyciśniętym z cytryny, cukrem, solą oraz świeżo zmielonym pieprzem. Przed podaniem koktajl dobrze schłodź.
Czas 15 min; porcja – 60 kcal, cena 2,10 zł.Źródło: Świat kobiety