Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Koktajl z arbuza, malin i porzeczek"
Chleb na zakwasie żytnim przygotowany na bazie mąki orkiszowej (typ 750) i mą...
Odsłon: 31853
Chleb na zakwasie żytnim przygotowany na bazie mąki orkiszowej (typ 750) i mą...
Odsłon: 31853
Składniki
Miąższ arbuza bez pestek kroimy w kostkę. Odszypułkowane porzeczki i maliny myjemy.
Wszystkie owoce oraz łyżkę cukru trzcinowego wrzucamy do blendera z kielichem lub miksera (jeśli takiego sprzętu nie mamy, wykorzystajmy sokowirówkę). Miksujemy.
Dodajemy miód, sok z limonki lub cytryny i niegazowaną wodę mineralną. Mieszamy.
Jeśli chcemy mieć czysty, klarowny napój, przecedzamy go przez sitko. Koktajl wlewamy do szklanek. Podajemy z kostkami lodu.
Ten napój można dodatkowo zmiksować z kilkoma listkami mięty i alkoholem, np. 100 ml rumu, i serwować osobom dorosłym.
Czas przygotowania 20 minut. Cena jednej porcji około 3,80 zł
Wartość odżywcza jednej porcji 86 kcal Białko 1,5 g/Tłuszcz 0,4 g/Węglowodany 66 gŹródło: Rewia