Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Koktajl truskawkowo-bananowy, mrożona herbata i bezalkoholowe mojito"
Proste danie z nóżek drobiowych marynowanych w aromatycznych przyprawach. Kur...
Odsłon: 1277
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 27507
Schab pod pieczarkową pierzynką to prawdziwa uczta dla podniebienia, łącząca...
Odsłon: 183
Prosta sałata do obiadu. Zrobienie jej zajmie nam 15 minut. Śmietanę przypraw...
Odsłon: 208
Proste danie z nóżek drobiowych marynowanych w aromatycznych przyprawach. Kur...
Odsłon: 1277
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 27507
Schab pod pieczarkową pierzynką to prawdziwa uczta dla podniebienia, łącząca...
Odsłon: 183
Prosta sałata do obiadu. Zrobienie jej zajmie nam 15 minut. Śmietanę przypraw...
Odsłon: 208
Składniki
<strong>Róża Turok z Zielonej Góry</strong>
Truskawki umyj, obierz z szypułek, wrzuć do blendera. Dodaj obranego banana, jogurt, cukier i sok z cytryny. Zmiksuj. Przed podaniem schłodzić.
Sparz duży słoik. Umieść w nim torebki herbaty, zalej gorą cą, przegotowaną wodą. Słoik przykryj folią spożywczą i postaw w nasłonecznionym miejscu. Parz herbatę, aż nabierze koloru i smaku (przez ok. 1 godzinę). Wyjmij torebki. Herbatę posłodź miodem. Podawaj schłodzoną.
Limonkę lub cytrynę obierz ze skóry, pokrój w kostkę. Miętę umyj. Do szklanki wsyp cukier i pokruszony lód, dodaj cytrusy i miętę. Ugnieć łyżką. Zalej wodą mineralną.Źródło: Super TV