Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny i bardzo orzeźwiający porzeczkowy koktajl, który z powodzeniem spełni funkcję drugiego śniadania!
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 25
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 86
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 179
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 203
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 25
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 86
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 179
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 203
Składniki
Porzeczki umyć i przełożyć do dzbanka blendera. Dodać maślankę lub kefir i jogurt. Całość jest dość kwaśna, opcjonalnie można dosłodzić wg uznania np. płynnym miodem lub rozpuszczonym w niewielkiej ilości ciepłej wody brązowym cukrem. Wszystko zblendować do momentu powstania dość gładkiej masy. Jeśli chce się uzyskać rzadszą konsystencję dodać więcej kefiru/maślanki. Powstały koktajl przelać do szklanek i pić przez szerokie słomki.