Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Koktajl cytrusowy z melonem"
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 603
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 132
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 1756
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 253
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 120
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 603
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 132
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 1756
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 253
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 120
Składniki
Owoce dokładnie umyj i obierz. Przekrój melon, wydrąż pestki, z pomarańczy również wyjmij pestki. Wyciśnij sok z limonki lub cytryny. Miąższ melona i banana pokrój na kawałki.
Umieść wszystko w blenderze i zmiksuj na gładką masę – jeśli koktajl jest za gęsty, możesz dodać odrobinę wody lub dorzucić kilka kostek lodu w trakcie miksowania. Dopraw napój do smaku sokiem wyciśniętym z cytryny lub limonki.
Gotowy napój ponalewaj do szklanek, każdą porcję posyp obficie musli z posiekanymi orzechami i od razu podawaj.
Koktajl z melona możesz zrobić też w wersji z mlekiem sojowym. Nie dodawaj wtedy pomarańczy, tylko same banany.Źródło: Świat kobiety