Kefir bananowy.

Kefir bananowy.
> 3-4 os.
> 15 min
łatwe
tanie
avatar Autor: agnes72
Co powiecie na pyszny kefir. Kupiłam dużo bananów na promocji w Biedronce a że już się przejedliśmy więc pomyślałam że zrobię coś z czego można skorzystać i się nie zmarnuje. Taki kefir jak wykonałam świetnie nada się jako deser np. po obiadku. Dzieciaki były zachwycone a i w ten sposób banany zjedzone.

Składniki

  • 950 g bananów,
  • 1 łyżka miodu prawdziwego,
  • 1 jogurt kiwi lub dowolny 350 g,
  • 1,5 szklanki maślanki.

Przygotowanie

  1. Banany może być nawet większa ilość obrać ze skórki, następnie pokroić w plasterki, dodać łyżkę miodu, wlać jogurt oraz maślankę i wszystko dokładnie zmiksować za pomocą blendera do połączenia się wszystkich składników ze sobą.

  2. Przygotowany kefir przelać do wysokich szklanek. Można nawet schłodzić w lodówce. Bardzo fajnie smakuje, może być do popicia na śniadanie jak również na kolację. Polecam serdecznie dla dzieci i nie tylko.

Składniki
  • 950 g bananów,
  • 1 łyżka miodu prawdziwego,
  • 1 jogurt kiwi lub dowolny 350 g,
  • 1,5 szklanki maślanki.
Składniki