Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Taka kawusia jest idealna na jesienne , ponure popołudnia. A dodatek szarlotki wzmacnia efekt.
Filet z kurczaka z ryżem i warzywami do klasyczne dania, które łączy w sobie...
Odsłon: 4821
Faszerowane udka z kapustą i pieczarkami to wyjątkowe danie, które zachwyca z...
Odsłon: 948
Spód tych kostek wykonuje się z delikatnego ciasta, które rozpływa się w usta...
Odsłon: 231
Filet z kurczaka z ryżem i warzywami do klasyczne dania, które łączy w sobie...
Odsłon: 4821
Faszerowane udka z kapustą i pieczarkami to wyjątkowe danie, które zachwyca z...
Odsłon: 948
Spód tych kostek wykonuje się z delikatnego ciasta, które rozpływa się w usta...
Odsłon: 231
Składniki
Nastawić kawę w ekspresie.
Oddzielić białko i ubić z solą i sokiem z cytryny. Dodać cukier w dowolnej ilości . Ubić. I odstawić do lodówki.
Ubić żółtko z cukrem.
Do filiżanki nalać kawę, dodać koniaczek. A potem ostrożnie przełożyć piankę i kogel-mogel. Nie mieszać.
Do kawusi idealnie pasuje jesienna szarlotka.
Taka kawusia wypita w towarzystwie męża, dzieci lub przyjaciółki idealnie poprawia jesienny ponury nastrój. Smacznego!!!