Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Kawa z anyżem i wanilią"
Golonka gotowana to klasyka polskiej kuchni. Warto gotować ją w bulionie, z...
Odsłon: 138
Bigos staropolski zawiera kilka rodzajów mięsa, kiszoną kapustę oraz suszone...
Odsłon: 263
Receptura jest trochę skomplikowana, wymaga nieco doświadczenia, ale możecie...
Odsłon: 370
Karkówka z grilla dobrze zamarynowana dzień wcześniej, krucha i aromatyczna.
Odsłon: 106
Bardzo pyszny przepis na pulpeciki wołowe w sosie pomidorowym z brokułami. Ba...
Odsłon: 107
Golonka gotowana to klasyka polskiej kuchni. Warto gotować ją w bulionie, z...
Odsłon: 138
Bigos staropolski zawiera kilka rodzajów mięsa, kiszoną kapustę oraz suszone...
Odsłon: 263
Receptura jest trochę skomplikowana, wymaga nieco doświadczenia, ale możecie...
Odsłon: 370
Karkówka z grilla dobrze zamarynowana dzień wcześniej, krucha i aromatyczna.
Odsłon: 106
Bardzo pyszny przepis na pulpeciki wołowe w sosie pomidorowym z brokułami. Ba...
Odsłon: 107
Składniki
Laskę wanilii przekrój wzdłuż i ostrzem noża wyskrob ziarenka. Jedną gwiazdkę anyżu zmiel.
Przygotuj gorące espresso lub kawę rozpuszczalną. Do gorącego napoju dodaj zmielony anyż oraz ziarenka wyłuskane z wanilii. Udekoruj odłożoną gwiazdką anyżu. Podaj bardzo gorącą kawę.
Tę kawę możesz też zrobić inaczej – po turecku. Zmieloną drobno kawę zaparz w specjalnym, małym tygielku (dżezwie), dodając też inne przyprawy oprócz anyżu, np. cynamon, imbir, kardamon.
Jeśli lubisz białą kawę, do tej z anyżem możesz dodać trochę mleka lub śmietanki. Będzie delikatniejsza.Źródło: Świat kobiety