Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Postanowiłam wypróbować popularny ostatnio przepis na kawę po koreańsku, bo spotkałam się z wieloma zachwytami na temat tego sposobu przygotowania kawy.
Prosta sałatka z rzodkiewki, ogórka i sałaty strzępiastej polana sosem majone...
Odsłon: 298
Dla niektórych to pyszna przekąska, dla mnie to główny posiłek - strudel z ko...
Odsłon: 64
Zielona prażona pszenica Freekeh, Kasza Gryczana, Pęczak, pieczona kiełbaska...
Odsłon: 97
Gdy zostaną nam ugotowane ziemniaki to właśnie polecam świetny przepis na kul...
Odsłon: 473
Prosta sałatka z rzodkiewki, ogórka i sałaty strzępiastej polana sosem majone...
Odsłon: 298
Dla niektórych to pyszna przekąska, dla mnie to główny posiłek - strudel z ko...
Odsłon: 64
Zielona prażona pszenica Freekeh, Kasza Gryczana, Pęczak, pieczona kiełbaska...
Odsłon: 97
Gdy zostaną nam ugotowane ziemniaki to właśnie polecam świetny przepis na kul...
Odsłon: 473
Składniki
Tą kawę można podać na gorąco lub na zimno. Z uwagi na porę roku i temperaturę na zewnątrz, ja zdecydowałam się na wersję na gorąco. Mleko odmierzyłam i przelałam do rondelka. Podgrzewałam je, a gdy się zagotowało, zdjęłam z palnika i przelałam do szklanki. Do miseczki wsypałam kawę rozpuszczalną i cukier. Dodałam gorącą wodę i za pomocą miksera ubijałam składniki, aż zrobiła się z nich pianka przypominająca wyglądem krem do tortu. Piankę kawową wyłożyłam do szklanki na gorące mleko. I kawa gotowa. Przed wypiciem najlepiej wszystko wymieszać.