Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Golonka gotowana to klasyka polskiej kuchni. Warto gotować ją w bulionie, z...
Odsłon: 105
Bigos staropolski zawiera kilka rodzajów mięsa, kiszoną kapustę oraz suszone...
Odsłon: 107
Polecam.
Odsłon: 134
Golonka gotowana to klasyka polskiej kuchni. Warto gotować ją w bulionie, z...
Odsłon: 105
Bigos staropolski zawiera kilka rodzajów mięsa, kiszoną kapustę oraz suszone...
Odsłon: 107
Polecam.
Odsłon: 134
Składniki
Mleko wlej do rondelka, lekko podgrzej. Dodaj przecier dyniowy, wsyp cukier oraz cynamon.
Wymieszaj i dalej podgrzewaj . W trakcie podgrzewania ubijaj zawartość rondelka ręczną trzepaczką, aby powstała puszysta piana.
Kiedy mleko z dynią się zagotują, rozlej je do 3 szklanek. Do każdej wlej trochę gorącej kawy.
Late podaj podaj udekorowane kleksem bitej śmietany i posypane cynamonem.Źródło: Bella Relaks