Kawa korzenna

Przepis dnia 2012-01-24
Kawa korzenna
> 1-2 os.
> 15 min
średnie
przystępne
avatar Autor: sereberko80
Smak tej kawy jest tak niezwykły, że po wypróbowaniu chciałam się podzielić nim z Wami :-). na taką ponurą i deszczową pogodę jak dziś ... idealna :-)

Składniki

Przygotowanie

  1. Miód wymieszać z przyprawą do piernika i lekko podgrzać (np. w mikrofalówce). Kawę zalać wrzątkiem, wymieszać. Wlać do niej gorące mleko. Do filiżanki na spód wlać miód z przyprawą i zalać gorąca kawą, wymieszać. Smacznego :-)

  2. P.S. Przepis zaczerpnięty z blogu Mirabelki. W oryginale na wierzchu jest jeszcze bita śmietana, posypana cynamonem ... moja wersja jest "lżejsza" i równie smaczna :-)

Komentarze do przepisu (4)

dominikaorland 23 stycznia 2012
Jako kawosz napewno wyprobuje:)
megii 24 stycznia 2012
Brzmi bardzo smacznie wypróbuję przy następnej kawce. Te czekoladowe ciasteczka na zdjęciu też są apetyczne;)
Konto usunięte 19 grudnia 2012
a ja sobie właśnie piję i jest booooska :))))))
zobacz wszystkie komentarze*

*Przejdziesz do wersji klasycznej

Składniki
Składniki