Kawa chałwowa

Kawa chałwowa
> 1-2 os.
> 15 min
łatwe
przystępne
avatar Autor: FoodSafari
Słodka chałwa turecka doskonale komponuje się z gorzkim smakiem kawy.

Składniki

  • 200 ml mleka 100 g chałwy tureckiej 100 ml espresso chałwa do posypania

Przygotowanie

  1. Do mleka dodajemy pokruszoną chałwę. Podgrzewamy ciągle mieszając, aż chałwa się rozpuści i połączy z mlekiem.

    Do filiżanek wlewamy podgrzane mleko, a następnie dolewamy kawę. Posypujemy pokruszoną chałwą.

Komentarze do przepisu (4)

Kawa-z-mlekiem 23 czerwca 2018
Ale ciekamy pomysł na kawę, muszę wypróbować :-)
Dolcevita-in-my-kitchen 23 czerwca 2018
Juz sam opis brzmi bardzo apetycznie, wyobrazam sobie ten zapach i smak :-)
bozka44 23 czerwca 2018
Nie no, koniecznie musze wyprobowac!! Juz sie cala obslinilam :-)) Do tej pory nie znalam tego, probowalam jedynie... Czytaj całość »
Nie no, koniecznie musze wyprobowac!! Juz sie cala obslinilam :-)) Do tej pory nie znalam tego, probowalam jedynie slodzic kawe przy pomocy miodu - strasznie smaczna!! ale chalwa nie przyszla mi do glowy..
zobacz wszystkie komentarze*

*Przejdziesz do wersji klasycznej

Składniki
  • 200 ml mleka 100 g chałwy tureckiej 100 ml espresso chałwa do posypania
Składniki