Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosta sałata do obiadu. Zrobienie jej zajmie nam 15 minut. Śmietanę przypraw...
Odsłon: 177
Proste danie z nóżek drobiowych marynowanych w aromatycznych przyprawach. Kur...
Odsłon: 1160
Prosta sałata do obiadu. Zrobienie jej zajmie nam 15 minut. Śmietanę przypraw...
Odsłon: 177
Proste danie z nóżek drobiowych marynowanych w aromatycznych przyprawach. Kur...
Odsłon: 1160
Składniki
Bez alkoholu: Jeżyny przebieramy, myjemy, osączamy na sicie, a potem wrzucamy do kielicha kuchennego robota i miksujemy na gładki mus. Dodajemy jogurt naturalny i cukier puder do smaku, ponownie miksujemy tak długo, by cukier się całkowicie rozpuścił. Na końcu dodajemy lody. Mieszamy i przelewamy do szklanek. Przybieramy jeżynami i podajemy natychmiast po przygotowaniu.
Z alkoholem: Umyte jeżyny wrzucamy do miksera. Dodajemy cukier, ajerkoniak, kefir i dokładnie miksujemy. Przelewamy do wysokich szklanek. Dekorujemy bitą śmietaną.
Czas przygotowania 10 minut. Cena jednej porcji około 3-4 zł.
Wartość odżywcza jednej porcji 174 kcal Białko 7,8 g/Tłuszcz 4,7 g/Węglowodany 28 g.Źródło: Rewia