Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna herbata, która idealnie cię ogrzeje w zimowy dzień!
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 38
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 206
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 38
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 206
Składniki
Zaparzamy herbatę: do metalowego garnuszka wkładamy liście / torebkę herbaty i zalewamy wrzątkiem. Mieszamy. Kładziemy na kmuchenkę i doprowadzamy do wrzenia, dodajemy cynamon [jeśli mamy mielony gotujemy 20 sekund, jeśli w lasce 1 minutę, w obu przypadkach cały czas mieszamy napój]. Po zdjęciu z ognia dodajemy alkohol. Mieszamy po czym przelewamy do kubka i sadamy przy kominku rozkoszując się samkiem herbaty.