Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Napój usprawnia pracę mózgu i oczyszcza organizm. Przepis Kingi Błaszczyk- Wójcickiej od znajomego lekarza z Indii.
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 16
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 73
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 158
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 187
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 16
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 73
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 158
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 187
Składniki
Mleko zagotowujemy. Zmniejszamy ogień dodajemy kurkumę, pieprz i masło. Gotujemy 2-3 minuty, mieszając i nie dopuszczając do zawrzenia. Zdejmujemy z ognia, odstawiamy do lekkiego ostygnięcia. Gdy napój osiągnie temperaturę 50 C dolewamy miód do smaku.