Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepyszne warzywne kotleciki z nutką dojrzewającej szynki.
Odsłon: 38
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 182
Przepyszne warzywne kotleciki z nutką dojrzewającej szynki.
Odsłon: 38
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 182
Składniki
Zebrane kwiaty przebrać, oczyścić i same płatki przepłukać na sicie pod bieżącą wodą. Przełożyć do garnuszka i zalać wrzątkiem. Pozostawić do całkowitego wystudzenia. Przecedzić i do naparu dodać sok z cytryny - dowolna ilość i cukier - dowolna ilość. Wymieszać żeby cukier się rozpuścił. Dodać wodę mineralną i pokruszony lód. Podać w wysokich szklankach, udekorować fiołkami. Smacznego.