Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Eggnog – napój anyżowy"
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 31
Wersji na lasagne jest wiele, wszystko zależy od naszych preferencji – możemy...
Odsłon: 42
Jest to bardzo łatwa i szybka do przygotowania sałatka. Jest kolorowa i smacz...
Odsłon: 45
Uwielbiam szparagi i w sezonie goszczą na moim stole tak często jak się da. T...
Odsłon: 41
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 31
Wersji na lasagne jest wiele, wszystko zależy od naszych preferencji – możemy...
Odsłon: 42
Jest to bardzo łatwa i szybka do przygotowania sałatka. Jest kolorowa i smacz...
Odsłon: 45
Uwielbiam szparagi i w sezonie goszczą na moim stole tak często jak się da. T...
Odsłon: 41
Składniki
<strong>Przepis przysłała Paulina Jakubczak z Zawiercia</strong>
Miąższ z laski wanilii, mleko, łyżkę cukru, cynamon (mielony i korę) oraz anyż zagotuj. Zdejmij z ognia. Jajko ubij na puszystą masę. Miksując, wlewaj po pół łyżeczki mleka (uważaj, by jajko się nie ścięło).
Napój podgrzej do 75-80°C, mieszając. Podawaj ciepły lub na zimno.
czas przygotowania: 10 min, ilość porcji: 1, cena za porcję: 1,30 złŹródło: Chwila dla Ciebie