Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Świąteczny napój popularny w USA oraz Wielkiej Brytanii. Napój ten robiony jest na bazie żółtek i mleka. Poniżej prezentuję moją korzenną wersję tego zimowego napoju. Smakiem trochę przypomina popularny u nas Ajerkoniak.
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 431
Bardzo pyszny przepis na pulpeciki wołowe w sosie pomidorowym z brokułami. Ba...
Odsłon: 49
Lubczyk ma wiele zastosowań. Jest on przede wszystkim uznaną przyprawą kulina...
Odsłon: 83
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 431
Bardzo pyszny przepis na pulpeciki wołowe w sosie pomidorowym z brokułami. Ba...
Odsłon: 49
Lubczyk ma wiele zastosowań. Jest on przede wszystkim uznaną przyprawą kulina...
Odsłon: 83
Składniki
W rondelku mieszamy mleko i śmietankę. Dodajemy cynamon, wanilię, kardamon, gałkę muszkatołową. Podgrzewamy na średnim ogniu, aż do momentu zagotowania. Rondelek zestawiamy z ognia.Wyławiamy przyprawy. W drugiej misce nad kąpielą wodną ucieramy mikserem żółtka z cukrem pudrem na puszystą masę. Do ubitej masy cienkim strumieniem wlewamy alkohol, cały czas ubijamy.Masę studzimy Masę jajeczną powoli wlewamy do przestudzonego mleka i ubijamy na wolnych obrotach do momentu uzyskania gładkiej konsystencji. Odstawiamy na noc do lodówki. Eggnog pijemy schłodzony