Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Domowy Kubuś zapraszam jak robię
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 1035
Kociołek wiejski, w odróżnieniu od innych przepisów na podobne dania, przygot...
Odsłon: 1225
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 12504
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 1035
Kociołek wiejski, w odróżnieniu od innych przepisów na podobne dania, przygot...
Odsłon: 1225
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 12504
Składniki
marchew obieram kroje w cienkie plasterki lub drobna kostkę wrzucam do garnka zalewam woda gotuje do miękkości. Z dyni wydrążam pestki obieram kroje w drobną kostkę,jablka myje kroje w kostkę ze skórką i wyciskam sok z cytryn i odstawiam .
Do miękkiej marchewki w garnku dodaje dynie i jabłka gotuje go rozgotowania wtedy dodaje cukier i sok z cytryn całość bulderuje i można dodatkowo przetrzeć przez sito, gotowego Kubusia wlewam do butelek lub słoiczków i pasteryzuje na mokro 10 -15 minut od momentu zagotowania wody w garnku. Na dno garnka daje ścierkę by słoiki nie pękły ,słoiki lub butelki muszą być zanurzone do polowy w wodzie .Taki Kubuś może postać w chłodnym miejscu do 5 miesięcy chyba ze wcześniej zostanie wypity. Po dokładne wykonanie zapraszam na film .Smacznego