Dalgona coffe - kawa Dolgana

Dalgona  coffe - kawa Dolgana
> 1-2 os.
> 15 min
łatwe
tanie
avatar Autor: Ollka
Bardzo intensywna w smaku kawa z duża ilością pianki/kremu kawowego. Można pić zarówno na ciepło jak i na zimno. Osobiście wole wersję na ciepło wtedy lepiej krem kawowy łączy się z mlekiem. Dla dzieci użyć np. kawy Inki Nazwa pochodzi od Dalgona koreańskiego słodkiego cukru, który jest podobny w smaku i wyglądzie do powstałej pianki

Składniki

  • łyżka kawy rozpuszczalnej
  • łyżka cukru
  • łyżka gorącej wody
  • ¾ szklanki mleka (zimne lub gorące)

Przygotowanie

  1. Kawę oraz cukier zalec łyżką gorącej wody, dokładnie wymieszać, następnie za pomocą mikser wszystko dokładnie miksować około 3 minut. Powstanie krem kawowy, który należy wyłożyć na mleko i gotowe .
    Smacznego :)

Składniki
  • łyżka kawy rozpuszczalnej
  • łyżka cukru
  • łyżka gorącej wody
  • ¾ szklanki mleka (zimne lub gorące)
Składniki