Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
pyszny ale mocny trunek, przepis znaleziony w internecie, troszkę go zmieniłam :)
Bardzo smaczny i w zasadzie prosty do przygotowywania placek. Najlepiej zosta...
Odsłon: 56
galaretka wieprzowa czy zimne nóżki albo zylc ( po kaszubsku) to super danie...
Odsłon: 67
Deser z preparowanego ryżu i kajmaku to hit dawnych lat – choć kiedyś robiło...
Odsłon: 72
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 1097
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 256
Bardzo smaczny i w zasadzie prosty do przygotowywania placek. Najlepiej zosta...
Odsłon: 56
galaretka wieprzowa czy zimne nóżki albo zylc ( po kaszubsku) to super danie...
Odsłon: 67
Deser z preparowanego ryżu i kajmaku to hit dawnych lat – choć kiedyś robiło...
Odsłon: 72
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 1097
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 256
Składniki
Cytryny należy sparzyć wrzątkiem, dokładnie osuszyć i obrać ze skórki. Następnie cytryny kroimy na pół i wyciskamy z nich sok, który przelewamy do czystej wcześniej wyparzonej butelki. Do soku dodajemy pokrojone kawałki skórek od cytryny i zalewamy wódką. Na końcu dodajemy cukier i cukier waniliowy rozpuszczony w odrobinie cieplej wody. Dorzucamy do butelki rozdrobnioną laskę wanilii. Zakręcamy i odstawiamy trunek w cieple miejsce na 2-3 tyg. Po tym czasie nalewkę należy przefiltrować przez watę i rozlać do butelek. Smacznego :)