Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Cynamonowy jabłecznik"
Deser z preparowanego ryżu i kajmaku to hit dawnych lat – choć kiedyś robiło...
Odsłon: 118
Bardzo smaczny i w zasadzie prosty do przygotowywania placek. Najlepiej zosta...
Odsłon: 133
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 820
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 168
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 90
Szybkie danie z piekarnika -nóżki z kurczaka z warzywami, pieczone w piekarni...
Odsłon: 519
Deser z preparowanego ryżu i kajmaku to hit dawnych lat – choć kiedyś robiło...
Odsłon: 118
Bardzo smaczny i w zasadzie prosty do przygotowywania placek. Najlepiej zosta...
Odsłon: 133
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 820
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 168
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 90
Szybkie danie z piekarnika -nóżki z kurczaka z warzywami, pieczone w piekarni...
Odsłon: 519
Składniki
Suszone jabłka, cynamon, kardamon, gałkę muszkatołową oraz goździki, ziele angielskie, anyż i skórkę z cytrusów włóż do lnianego woreczka albo zawiń w gazę. Mocno zwiąż. Woreczek z jabłkami oraz przyprawami włóż do garnka. Zalej cydrem (lub winem i sokiem jabłkowym). Doprowadź do wrzenia. Gotuj przez chwilę na dużym płomieniu, po czym zmniejsz ogień i gotuj dalej pod przykryciem jeszcze 15 minut.
Wyjmij woreczek z jabłkami i przyprawami (możesz dodatkowo przecedzić napój). Jabłkowy grzaniec wymieszaj z rumem lub brandy. Mocno podgrzej, ale już nie gotuj. Od razu podawaj .Źródło: Naj