Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mleczna herbata z aromatycznymi przyprawami.
Uwielbiam chleb tygrysi, czasem zwany żyrafim ze względu na charakterystyczną...
Odsłon: 226
Nadeszła pora na kalafiora! Przyszła wiosna a wraz z nią wiele sezonowych war...
Odsłon: 80
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 3319
Uwielbiam chleb tygrysi, czasem zwany żyrafim ze względu na charakterystyczną...
Odsłon: 226
Nadeszła pora na kalafiora! Przyszła wiosna a wraz z nią wiele sezonowych war...
Odsłon: 80
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 3319
Składniki
Wymierzoną porcję mleka wlewamy do garnka i dodajemy przyprawy oraz miód. Podgrzewamy przez kilka minut i mieszamy od czasu do czasu. Nie pozwalamy mleku się zagotować.
Po kilku minutach zagotowujemy napar i odstawiamy z ognia. Wrzucamy torebki herbaty i zostawiamy do zaparzenia.
Przelewamy przez sitko i podajemy aromatyczny napój.