Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Hitem tego lata nie jest już tonic espresso, a bumlee cofee, czyli połączenie mocnego espresso z sokiem z pomarańczy. Kawę z tym niecodziennym dodatkiem serwuje się na zimno z kostkami lodu. Napój świetnie sprawdza się w upalnie dni, niesamowicie orzeźwia i dodaje energii.
Mamy już młodą kapustę więc postanowiłam przygotować obiad z jej wykorzystani...
Odsłon: 8
Niezwykłe kotlety drobiowe w tostach" - ta nazwa sama w sobie wzbudza ciekawo...
Odsłon: 212
Mamy już młodą kapustę więc postanowiłam przygotować obiad z jej wykorzystani...
Odsłon: 8
Niezwykłe kotlety drobiowe w tostach" - ta nazwa sama w sobie wzbudza ciekawo...
Odsłon: 212
Składniki
Przygotuj kawę espresso i odstaw do całkowitego wystudzenia.
Pomarańczę dokładnie umyj. Przekrój na pół i wyciśnij 100 ml soku (najlepiej, jeśli sok będzie klarowny bez pulpy).
Sok z pomarańczy przelej do szklanki, wlej espresso. Dodaj kilka kostek lodu. Serwuj od razu po przygotowaniu.