Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Alkohol z bitą śmietaną i przyprawą korzenną. Pochodzi z Włoch, a ściślej, to narciarze w Alpach się nim rozgrzewają. Nie ma jednak przeciwwskazań, żeby w kraju nad Wisłą też cieszyć się jego smakiem.
Karkówka z grilla dobrze zamarynowana dzień wcześniej, krucha i aromatyczna.
Odsłon: 137
tym razem grillowany był kurczak, udko było pyszne, zdecydowanie lepsze niż t...
Odsłon: 207
Kiełbasa swojska przyprawiona ziołami, grillowana to nasza propozycja na majo...
Odsłon: 153
Karkówka z grilla dobrze zamarynowana dzień wcześniej, krucha i aromatyczna.
Odsłon: 137
tym razem grillowany był kurczak, udko było pyszne, zdecydowanie lepsze niż t...
Odsłon: 207
Kiełbasa swojska przyprawiona ziołami, grillowana to nasza propozycja na majo...
Odsłon: 153
Składniki
Śmietanę ubić na sztywno. Można dodać troszkę cukru pudru w czasie ubijania. Likier jajeczny zagrzać w kąpieli wodnej. Dodać rum i wymieszać. Alkohol musi być wyraźnie ciepły. Przelać do szklaneczki i przykryć czapą z bitej śmietany. Posypać przyprawą korzenną, kakao. Udekorować wg fantazji. Na zdrowie.