Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Moją pierwszą bawarkę wypiłam przez przypadek- zaparzyłam sobie rano tak mocną herbatę, że potem pomyliłam ją z kawą i wlałam do niej mleko. Kiedy mama poinformowała mnie, że to "bawarka" byłam, jako zgermanizowana Polka, wniebowzięta, ale moje zapały ostudził wszechwiedzący wujek Google, który poinformował mnie, że bawarka pochodzi nie z Niemiec, a z Francji.
Polecam na spotkanie z rodziną, przyjaciółmi.
Odsłon: 57
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 152
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 193
Młoda kapusta jest bardzo delikatna, jak sałata. Polecam.
Odsłon: 399
Polecam na spotkanie z rodziną, przyjaciółmi.
Odsłon: 57
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 152
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 193
Młoda kapusta jest bardzo delikatna, jak sałata. Polecam.
Odsłon: 399
Składniki
Mleko podgrzewamy i wlewamy do ciepłej herbaty.
Żółtko roztrzepujemy i stale mieszając dolewamy do herbaty z mlekiem.
Słodzimy do smaku miodem. Można dodać cynamon. Pyszna zarówno na ciepło, jak i na zimno.