Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jest to tradycyjny napój turecki. Podaje się go na zimno. Długowieczność, smukła sylwetka, piękna cera, niepowtarzalny smak - to podobno zyski z picia ajranu. Warto spróbować :)
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 1007
Kociołek wiejski, w odróżnieniu od innych przepisów na podobne dania, przygot...
Odsłon: 1131
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 11584
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 1007
Kociołek wiejski, w odróżnieniu od innych przepisów na podobne dania, przygot...
Odsłon: 1131
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 11584
Składniki
Do przygotowania napoju użyłam jogurtu. Mocno schłodzony jogurt dokładnie roztrzepać trzepaczkę. Dodać szczyptę soli do smaku. Napój rozlać do małych szklanek, a następnie dopełnić gazowaną wodą mineralną. Udekorować melisą.
"Kwaśny napój mleczny wytwarzany już w dawnych czasach przez mieszkańców wiosek w górach Kaukazu. Legenda głosi, że Ayran to tajemnica długowieczności na Kaukazie. Piękności z Kaukazu wiedziały, że aby mieć smukłą sylwetkę i piękną cerę, należy pić Ayran"