Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tym razem postanowiłam zrobić turecki ajran w słodszej wersji. Ajranowi smaku nadaje słodkawy banan. Jest napojem bardzo prostym i szybkim w przygotowaniu! Polecam:)
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 219
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 514
Nadziewana pierś z kurczaka to idealna propozycja na prosty obiad albo kolacj...
Odsłon: 14419
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 219
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 514
Nadziewana pierś z kurczaka to idealna propozycja na prosty obiad albo kolacj...
Odsłon: 14419
Składniki
Banana obrać i zmiksować blenderem. Do banana wlać wodę, dodać jogurt i miksować dalej. Listki mięty umyć, posiekać i dodać do pozostałych składników. Całość miksować, aż do pojawienia się bąbelków na wierzchu. Gotowy ajran przelać do szklanki i udekorować listkami mięty. Smacznego!!! :)