Advocad ajerkoniak

Advocad ajerkoniak
> > 6 os.
> 15 min
średnie
przystępne
avatar Autor: 19ANIA76
Przepyszny likier jajeczny, idealny na babski wieczór- lub jako dodatek do deserów.

Składniki

Przygotowanie

  1. Utrzeć żółtka ,cukier i cukier waniliowy aż do jednolitej masy(najlepiej w malakserze).Następnie dodawać mleko skondensowane .Po wymieszaniu składników stopniowo dolewać spirytus ciągle mieszając.Tak wymieszane składniki wstawiamy na 24 godziny do lodówki. Możemy połowę odlać i dodać kakao ,wtedy otrzymujemy likier kakaowy -ale ja osobiście wolę taki"zwykły" PS.Z tej ilości składników wychodzi około 2,5 litra wspaniałego ajerkoniaku.Jest to chyba najlepszy przepis jaki dotąd znałam .Smacznego !!

Komentarze do przepisu (8)

bb03 30 października 2008
Powinni tego zabronić! Ten przepis jest doskonały , trunek fantastyczny.
annawk 24 lutego 2009
zgadzam się z przedmówcą, ale jakieś grzechy trzeba mieć
Gold 15 grudnia 2009
Super przepis, robiłem . Dla mnie trochę za gęsty ale żona twierdzi , że idealny.
zobacz wszystkie komentarze*

*Przejdziesz do wersji klasycznej

Składniki
Składniki