Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ziołowa marynata do kurczaka potrafi wydobyć z tego mięsa całą kompozycję i symfonię smaku. Idealne pasujący do drobiu rozmaryn w połączeniu z naszą rodzimą natką pietruszki sprawiają, że całość ma wyrazisty i intensywny, ziołowy smak. Dodatek chili przełamuje ten smak nutką ostrości. Miód z kolei nie tylko nadaje delikatnie wyczuwalnej słodyczy, ale także odpowiada za przepyszną i chrupiącą skórkę. W tej marynacie można się zakochać od pierwszego spróbowania.
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 47
Spróbuj naszej pizzy wegańskiej z sosem pomidorowym, pieczarkami i pysznym, s...
Odsłon: 738
Najprostszy przepis na przygotowanie żeberka, które wystarczy umyć , osuszyć...
Odsłon: 92
Bardzo smaczne, pulchne ciasto drożdżowe upieczone w dużej formie keksowej.
Odsłon: 211
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 47
Spróbuj naszej pizzy wegańskiej z sosem pomidorowym, pieczarkami i pysznym, s...
Odsłon: 738
Najprostszy przepis na przygotowanie żeberka, które wystarczy umyć , osuszyć...
Odsłon: 92
Bardzo smaczne, pulchne ciasto drożdżowe upieczone w dużej formie keksowej.
Odsłon: 211
Składniki
W miseczce połącz ze sobą oliwę, miód i sok z cytryny na jednolitą masę. Dodaj przeciśnięty przez praskę czosnek oraz chili. Dokładnie wszystko wymieszaj. Dołóż pozostałe przyprawy. Po wymieszaniu zostaw marynatę na ok. 15 minut w chłodnym miejscu, by smaki się połączyły.
Ziołową marynatę do kurczaka dobrze jest stosować do udek czy piersi, które trafią do piekarnika. Uważaj na mięso w trakcie grillowania czy smażenia, by świeże zioła zbyt szybko się nie spaliły.