Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wspaniały dodatek do obiadu.
Przepyszna świąteczna sałatka mojej cioci Teresy, tym razem z surimi. Może by...
Odsłon: 2076
Szybkie i proste babeczki bez miksera które przygotowujesz w kilka minut.
Odsłon: 194
Dzisiejsze rolady przygotowane z szynki wieprzowej, z wędzonym boczkiem, kieł...
Odsłon: 1921
Ugotowane łazanki z domowego kiszenia kapustą, pieczarkami i mięsem wieprzowym.
Odsłon: 32
Świetne połączenie smaków.
Odsłon: 404
Przepyszna świąteczna sałatka mojej cioci Teresy, tym razem z surimi. Może by...
Odsłon: 2076
Szybkie i proste babeczki bez miksera które przygotowujesz w kilka minut.
Odsłon: 194
Dzisiejsze rolady przygotowane z szynki wieprzowej, z wędzonym boczkiem, kieł...
Odsłon: 1921
Ugotowane łazanki z domowego kiszenia kapustą, pieczarkami i mięsem wieprzowym.
Odsłon: 32
Świetne połączenie smaków.
Odsłon: 404
Składniki
Wykonanie: Śliwki zalać szklanką wrzącej wody, odstawić na pół godziny, następnie pokroić w paski. Ziemniaki obrać, pokroić w kostkę, włożyć do rondelka i zalać miodem z masłem. Dodać śliwki z wodą w której się moczyły, wymieszać i posolić do smaku. Posypać gałką muszkatołową i dusić na wolnym ogniu przez około pół godziny. Podawać do pieczonego drobiu.