Ziemniaki z piekarnika

Ziemniaki z piekarnika
> 3-4 os.
> 30 min
łatwe
tanie
Te ziemniaczki to był strzał w dychę, bo zjedliśmy całą blachę :-) Bardzo proste do zrobienia, a w smaku przepyszne. Są doskonałym dodatkiem do obiadu, ale równie świetnie będą smakować z sosem czosnkowym.

Składniki

  • ok. 600-700 g ziemniaków
  • ok. 100 ml oleju rzepakowego
  • 5 ząbków czosnku
  • sól, pieprz, rozmaryn suszony i przyprawa do ziemniaków

Przygotowanie

  1. W miseczce wymieszać olej z przeciśniętym przez praskę czosnkiem i pozostałymi przyprawami. Ziemniaki obrać, umyć i pokroić w cienkie plastry. Poukładać na blasze wysmarowanej olejem i lekko posolić. Następnie marynatę rozsmarować pędzelkiem na rozłożonych ziemniakach. Włożyć do piekarnika nagrzanego do 230 stopni na ok. 20-30 minut do zrumienienia (w zależności od piekarnika).

    SMACZNEGO!!!

Składniki
  • ok. 600-700 g ziemniaków
  • ok. 100 ml oleju rzepakowego
  • 5 ząbków czosnku
  • sól, pieprz, rozmaryn suszony i przyprawa do ziemniaków
Składniki