Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To pyszna i ciekawa alternatywa dla tradycyjnych ziemniaków. Tak przygotowane ziemniaki można podać do drugiego dania. Są świetne w połączeniu z surówkami i pieczonym mięsem lub rybą.
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 7620
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 170
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 376
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 7620
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 170
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 376
Składniki
Cebule pokroić na plasterki, zeszklić na oleju. Pokrojone w plasterki ziemniaki ułożyć na sicie i przelać wrzątkiem, osączyć. Żaroodporne naczynie wysmarować masłem, ułożyć na przemian warstwami ziemniaki i cebulę, posypać solą, pieprzem, tymiankiem, pokruszonym liściem laurowym i natką. Ostatnią warstwę powinny tworzyć ziemniaki. Całość zalać bulionem obłożyć plastrami masła, wstawić do gorącego piekarnika i piec do zrumienienia – około 50 minut.