Ziemniaki po indyjsku

Ziemniaki po indyjsku
> 5-6 os.
> 60 min
łatwe
tanie
Ziemniaki do obiadu inaczej.

Przygotowanie

  1. Wykonanie:
    Ziemniaki obrać, pokroić w grubą kostkę i ugotować (lecz nie rozgotować). Rozgrzać olej z masłem, dodać posiekany czosnek, cynamon z imbirem, włożyć ziemniaki i smażyć cały czas mieszając. Następnie dodać resztę przypraw , smażyć jeszcze 10 minut i pod koniec smażenia wsypać posiekaną natkę pietruszki i posolić w razie potrzeby.

Komentarze do przepisu (3)

Kardamonovy 27 października 2016
5 łyżek kminku mielonego? Matko i córko :).
marysia11082 27 października 2016
Uwielbiam pieczone ziemniaki ale nie lubię cynamonu a tu 4 łyżeczki???
Czy nie za dużo?
Ania92 28 lutego 2017
Bardzo aromatyczne danie :) i ziemniaki przedstawione w innej odsłonie, super :)
Składniki