Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczne , chrupiące ziemniaczki pieczone w piekarniku do idealny dodatek do mięs pieczonych , kotletów , ryby czy jajek sadzonych . Z dodatkiem ulubionej surówki stanowią smaczne sycące danie .
Bigos staropolski zawiera kilka rodzajów mięsa, kiszoną kapustę oraz suszone...
Odsłon: 54
Golonka gotowana to klasyka polskiej kuchni. Warto gotować ją w bulionie, z...
Odsłon: 60
Proste i szybkie ciasto nie tylko na weekend
Odsłon: 193
Bigos staropolski zawiera kilka rodzajów mięsa, kiszoną kapustę oraz suszone...
Odsłon: 54
Golonka gotowana to klasyka polskiej kuchni. Warto gotować ją w bulionie, z...
Odsłon: 60
Proste i szybkie ciasto nie tylko na weekend
Odsłon: 193
Składniki
Ziemniaki obierz , opłukaj i osusz na ręczniku papierowym pokrój w paski , przełóż do miski , dodaj sól , pieprz i olej , wymieszaj . Opcjonalnie możesz posypać tymiankiem i przyprawą do ziemniaków .
Blachę wyłóż papierem do pieczenia i ułóż ziemniaki . Piekarnik nagrzej do 200 st. Piecz około 35-40 minut na złoty kolor.
Pieczone ziemniaczki to świetny dodatek do mięsa , ryby , jajek sądzonych lub kefiru czy maślanki .