Ziemniaczane purée z groszkiem

Ziemniaczane purée z groszkiem
> 1-2 os.
> 60 min
łatwe
tanie
avatar Autor: BEATA1978
Postanowiłam nieco zmodernizować tradycyjne purée ziemniaczane.

Składniki

  • ziemniaki 10 szt
  • groszek konserwowy 1/2 puszki
  • masło 1 łyżka
  • sól

Przygotowanie

  1. Ziemniaki obrać, ugotować w lekko osolonej wodzie, odcedzić. Gorące ziemniaki ubić razem z masłem i groszkiem konserwowym, tak aby powstała jednolita masa. Podawać jako dodatek do drugiego dania.

    Smacznego.

Komentarze do przepisu (2)

Konto usunięte 09 kwietnia 2014
na pewno smaczne:)
BEATA1978 10 kwietnia 2014
polecam :)
Składniki
  • ziemniaki 10 szt
  • groszek konserwowy 1/2 puszki
  • masło 1 łyżka
  • sól
Składniki