Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Super dodatek zamiast ziemniaków do obiadu.
Do znanego na focaccię ciasta dodałam koncentrat pomidorowy. Dzięki niemu cia...
Odsłon: 99
Przepis na pyszną oraz aromatyczną babkę cytrynową, która w moim domu sprawdz...
Odsłon: 511
Do znanego na focaccię ciasta dodałam koncentrat pomidorowy. Dzięki niemu cia...
Odsłon: 99
Przepis na pyszną oraz aromatyczną babkę cytrynową, która w moim domu sprawdz...
Odsłon: 511
Składniki
Wykonanie: Ziemniaki ugotować w łupinach, obrać i zmielić. Dodać jajko, masło, sól, gałkę muszkatołową do smaku, bułkę tartą i natkę pietruszki. Zagnieść ciasto, rozwałkować na stolnicy posypanej mąką na grubość palca. Wykrawać szklanką półksiężyce, maczać w rozmąconym jajku i panierować w bułce tartej wymieszanej z mąką. Smażyć na rozgrzanym oleju na złoty kolor i podawać do obiadu.