Ziemniaczane kuleczki.

Ziemniaczane kuleczki.
> 5-6 os.
> > 60 min
łatwe
tanie
avatar Autor: magelo
Doskonałe jako dodatek, ale i danie główne.

Składniki

Przygotowanie

  1. Ziemniaki gotuję i przeciskam przez praskę , lub dokładnie trampię.Studzę. Można użyć ziemniaków z poprzedniego dnia. Dodaję jajko, przyprawę do smaku, obie mąki i dokładnie mieszam.

  2. W garku wstawiam osoloną wodę. Z masy ziemniaczanej robię kulki wielkości orzecha włoskiego i kiedy woda zacznie się gotować wrzucam je.Kiedy wypłyną wyjmuję je i hartuję zimną wodą.Naczynie do pieczenia smaruję masłem , wsypuję kulki i reszte masła kładę na górę .Piekę na złoty kolor ok.30 min.w tem. 160 stopni.

Komentarze do przepisu (1)

SprytnaChochla 30 października 2019
Super!
Składniki
Składniki