Ziemmniaczane pyzy

Ziemmniaczane pyzy
> 3-4 os.
> > 60 min
średnie
tanie
Najlepiej smakują polane sosem, w towarzystwie sztuki mięsa

Przygotowanie

  1. Ugotowane ziemniaki obierz i wystudź. Surowe ziemniaki obierz i zetrzyj na tarce na małych oczkach. Dwa rodzaje ziemniaków połącz, dodaj mąkę i sól. Formuj średniej wielkości kulki. Gotuj w osolonym wrzątku przez ok. 8-10 minut.

Komentarze do przepisu (2)

87654321ja 21 listopada 2017
Przepis do bani. Nie dodaje się maki pszennej do pyzów. Nigdy przenigdy. Sam pan Makłowicz przekonał sie o tym... Czytaj całość »
Przepis do bani. Nie dodaje się maki pszennej do pyzów. Nigdy przenigdy. Sam pan Makłowicz przekonał sie o tym na wizji w swoim programie. Tylko i wyłącznie mąka ziemniaczana i to wcale nie za dużo. Zalezy od ilości użytych ziemniaków.
bbb 21 listopada 2017
Z tego co pamiętam zawsze do gotowanych ziemniaków dodaje się surowe starte ale odciśnięte ziemniaki.
Składniki