Do rozdrabniacza wkładamy prażone pestki dyni i miksujemy. Rozdrobnione pestki przesypujemy do naczynia.
Ser Cheddar ścieramy na tarce o drobnych oczkach.
Następnie do rozdrabniacza dodajemy listki bazyliowe, 2 do 3 ząbków czosnku, starty ser Cheddar i około 2 łyżek oliwy z oliwek. Wszystko rozdrabniamy przez chwilę, nie dopuszczając do powstania jednolitej papki.
Do delikatnie rozdrobnionej zawartości dodajemy wcześniej zmiksowane pestki dyni oraz pozostałą część oliwy z oliwek. Wszystko miksujemy przez kilka sekund. Całość doprawiamy solą oraz świeżo zmielonym pieprzem.
Życzę smacznego! :)
Komentarze do przepisu (12)
Jeśli będziesz miała sklep internetowy ...zamówię sobie któryś słoiczek .....
Pozdrawiam serdecznie
*Przejdziesz do wersji klasycznej