Zielone pesto do zapiekanek

Zielone pesto do zapiekanek
> 5-6 os.
> 30 min
łatwe
tanie
Zdrowe i smaczne pesto.

Składniki

  • Świeża bazylia 1 pęczek
  • Świeża natka pietruszki 1 pęczek
  • Orzechy włoski posiekane 5 łyżek
  • Czosnek 3 ząbki
  • Oliwa z oliwek 1/3 szklanki
  • Sól do smaku

Przygotowanie

  1. Wykonanie:
    Z bazylii, natki pietruszki odciąć grubsze gałązki. Włożyć do wysokiego naczynia, dodać orzechy, czosnek, wlać oliwę i całość dobrze zmiksować. Posolić do smaku i podawać do zapiekanek, kanapek lub na ciepło z makaronem.

Składniki
  • Świeża bazylia 1 pęczek
  • Świeża natka pietruszki 1 pęczek
  • Orzechy włoski posiekane 5 łyżek
  • Czosnek 3 ząbki
  • Oliwa z oliwek 1/3 szklanki
  • Sól do smaku
Składniki